МОЖЛИВІСТЬ АКТИВІЗАЦІЇ ЖИТЛОВИХ ПРОГРАМ У ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ

Сьогодні, 21 березня, голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний перебуває з робочим візитом на Івано-Франківщині.

sayt1Під час його зустрічі з першим заступником голови обласної державної адміністрації Марією Савкою йшлося про поглиблення співпраці Держмолодьжитла з місцевою владою Прикарпаття. Очільник Фонду стисло поінформував про напрямки діяльності установи та програми, які вона реалізовує на державному й місцевому рівнях.  У регіональних житлових програмах, які втілюються в життя у більшості областей України, зроблено наголос на сприяння забезпеченню житлом молоді, учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, педагогів.

Івано-Франківщина на тлі інших областей перебуває в «золотій середині» за обсягами реалізації житлових програм, зазначив, керівник державної установи. «Потенціал обласного управління Держмолодьжитла дає змогу дієво сприяти реалізації соціальних ініціатив місцевої влади», - сказав Сергій Комнатний.

sayt4У свою чергу, перший заступник голови ОДА наголосила, що в нинішніх економічних умовах важливим завданням влади є простягнути українській молоді руку допомоги у вирішенні нагальних питань, одним з найбільш важливих серед яких є наявність власної оселі. Саме місцеві органи влади найбільш точно знають потреби населення своїх регіонів.

З бюджету Івано-Франківської області щороку виділяються кошти на фінансування регіональної цільової програми розвитку молодіжного житлового будівництва в області до 2022 року. Важливо, що не залишилися осторонь цієї програми учасники антитерористичної операції, зазначила Марія Савка.

Директор Івано-Франківського регіонального управління Держмолодьжитла Леся Гвоздянчук поінформувала, що за двадцять років роботи управління житлом забезпечено 1370 родин мешканців області. Тобто це надійна установа, якість роботи якої перевірена часом і якій довіряють люди: для участі у різних програмах в області зареєстровано понад 400 івано-франківців.

За підсумками розмови її учасники домовилися активізувати роботу з депутатським корпусом обласної ради задля ритмічного фінансування житлової обласної програми та вивчення перспектив збільшення фінансового ресурсу на її реалізацію.

sayt2Сьогодні ж відбулася низка робочих зустрічей голови правління Фонду – з президентом Івано-Франківської торгово-промислової палати, головою постійної комісії обласної ради з питань екології Андрієм Левковичем, головою постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу Остапом Дзесою, депутатом обласної ради Тарасом Виноградником, депутатами міської ради Івано-Франківська Петром Гречанюком і Лесею Федорук. Йшлося про спільний з обласною та міською владою пошук та ефективну реалізацію механізмів допомоги громадянам у задоволенні їхньої потреби у власному доступному й гідному житлі.Сергій Комнатний вручив Андрію ЛевковичуПодяку Фонду за співробітництво.

Надана головою правління Держмолодьжитла інформація про умови і результати реалізації регіональних житлових програм у областях і містах, де накопичено позитивний відповідний досвід, викликала жвавий інтерес у представників депутатського корпусу області й міста. Депутати спільно з Івано-Франківським РУ розглянуть варіанти використання цього досвіду в інтересах мешканців області.

22 березня візит Сергія Комнатного на Прикарпаття продовжиться участю у «круглому столі» з питань житлової політики.