ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЮ ОБЛАСНОЮ РАДОЮ ЗАТВЕРДЖЕНО РЕГІОНАЛЬНУ ЦІЛЬОВУ ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ МОЛОДІЖНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА 2018–2022 РОКИ

08 12 2017 1 

8 грудня 2017 року рішенням ХІХ сесії Івано-Франківської обласної ради затверджено Регіональну цільову програму розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2018–2022 роки.

 Належне фінансування Програми, яке відповідно до прогнозних обсягів становить 68,75 млн. гривень, дозволить забезпечити житлом 102 молоді сім`ї в першу чергу з числа учасників АТО та інших пільгових категорій громадян, які потребують соціального захисту.

Окрім того, успішне виконання Програми збільшить доступність придбання житла молодими сім’ями та одинокими молодими громадянами, що є важливим кроком для створення умов задля збереження кадрового та інтелектуального потенціалу міста та області та задля попередження втрат трудових ресурсів

Також в рамках програми передбачене першочергове право на отримання житла у кредит з пільговими умовами учасниками АТО та членами їх сімей. Як зазначила в.о. директора Івано-Франківського регіонального управління Держмолодьжитла Леся Гвоздянчук, "отримання житла у кредит на 30 років насправді дає шанс нашим захисникам вирішити житлову проблему своєї родини та є свідченням того, що ми усі цінуємо їхній вклад у збереження миру на нашій землі і намагаємося усіма доступними нам способами забезпечити їм гідне життя у власному домі.