НАРАДА ЩОДО ПРИСКОРЕННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЖИТЛОВИХ ПРОГРАМ

15 листопада відбулася робоча нарада з директорами регіональних управлінь Держмолодьжитла. Участь у нараді взяли члени правління установи, керівники структурних підрозділів центрального апарату Фонду.

IMG 9012

Відкриваючи нараду, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний коротко повідомив про результати роботи установи за 2019 рік. До 1 листопада укладено 86 кредитних договорів на придбання житла за рахунок коштів статутного капіталу Фонду і 75 договорів за програмою «Доступне житло».

362 сім’ї стали учасниками житлових програм, які фінансуються з місцевих бюджетів. На початок року працювали 106 регіональних житлових програм, до початку 2020 року їх чисельність має зрости до 136. Цього року ухвалено 11 нових місцевих програм забезпечення громадяни житлом. На стадії розробки ще 22 такі програми.

 «Ми запланували досягти не менше 300 млн грн фінансування житлових програм з місцевих бюджетів, - сказав очільник Фонду. – За дев’ять місяців року місцеві бюджети вже передбачили 260 млн грн. Ухвалення змін до Державного бюджету на 2019 рік (збільшення фінансування програми «Доступне житло» на 300 млн грн і нова програма житлового кредитування учасників АТО і ВПО на 200 млн грн) може бути додатковим аргументом для місцевої влади щодо необхідності збільшення фінансування житлових програм».

IMG 9015

Голова правління зупинився на участі РУ в розробці регіональних стратегій розвитку областей. У цих документах слід передбачити реалізацію житлових програм та їх фінансування в достатніх для задоволення потреби населення обсягах. Майже всі регіональні управління активно включилися в цю роботу. Сергій Комнатний наголосив, що кожне регіональне управління Фонду повинно мати своє місце в стратегіях розвитку до 2027 року.

Про організаційні питання виконання житлових програм з учасниками наради спілкувалася заступник голови правління Держмолодьжитла Ельвіра Левченко. Йшлося також про заходи з підвищення ефективності взаємодії та контроль за виконанням зобов’язань замовниками будівництва об’єктів, які фінансуються за участю житлових програм.

За ключовими показниками було глибоко проаналізовано роботу кожного регіонального управління Фонду за 9 місяців року і дано доручення щодо виправлення виявлених недоліків.

Результатом наради повинно стати подальше підвищення ефективності роботи Фонду загалом як сервісу для людей – поставив завдання Сергій Комнатний.