ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ЩОДО СТАРТУ ПРОЄКТУ «ЖИТЛОВІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ВПО»

11 травня 2021 року, відбулася прес-конференція щодо початку реалізації проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Учасниками проєкту є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Кредитна Установа для Відбудови KfW, Франкфурт-на-Майні, Німеччина і Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Для фінансування проєкту Уряд Німеччини через KfW виділив ґрант у розмірі 25,5 млн євро. Отримувачем цих коштів є Мінреінтеграції, виконавцем проєкту – Держмолодьжитло.

Учасники прес-конференції, постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні д-р Бертрам фон Мольтке, голова відділу співпраці Посольства ФРН в Україні Тобіас Шрадер, директор Офісу KFW в Києві Курт Штрассер, заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук і голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, оприлюднили деталі проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» і умови отримання кредитів на придбання житла.

4

Зокрема, Сергій Комнатний зазначив, що прийом заяв для участі в програмі почнеться 17 травня ц.р. Для участі у програмі буде сформовано окремий реєстр громадян на базі чинних реєстрів, які ведуть регіональні управління Держмолодьжитла.

Уже включені до цих реєстрів громадяни не будуть виключені з них до моменту фактичного отримання кредиту. Реєструватися вдруге громадянам, зареєстрованим за кредитною програмою відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 р. № 980, немає потреби.

Кредити внутрішньо переміщеним особам надаватимуться на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.

5

Додатково нагадуємо, що ви маєте змогу поставити питання щодо цієї та інших програм, які адмініструє Фонд, під час щотижневої «гарячої» телефонної лінії з головою та членами правління Держмолодьжитла кожної п’ятниці з 10.00 до 12.00 за тел. (044) 363-10-80.

План дій для громадян, які мають бажання узяти участь у програмі «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб»

(ПОСИЛАННЯ НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ)