ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ, ЯКІ ПОДАЛИ ЗАЯВИ НА ОТРИМАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ ЗА ПРОГРАМОЮ «ДОСТУПНЕ ЖИТЛО»

Шановні громадяни, які подали заяви на отримання державної підтримки за програмою «Доступне житло»

та знаходяться в черзі на отримання такої підтримки за номерами від 03/17 ДЖ по 15/17 ДЖ,

ЗАПРОШУЄМО ВАС НА ГРУПОВУ КОНСУЛЬТАЦІЮ,

щодо обговорення умов отримання державної підтримки,

яка відбудеться об 15.00 год. 02.11.2018

в приміщенні регіонального управління за адресою:

м. Івано-Франківськ пл. Міцкевича 8, офіс 14.

Шановні громадяни, Івано-Франківське регіональне управління повідомляє Вас про  прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 10.10.2018 №819 «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом», якою затверджено Порядок надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом (далі - Порядок).  Ознайомитися з умовами отримання державної підтримки ви маєте змогу на нашому сайті.

Відповідно до розподілу коштів на 2018 рік на надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла, на Івано-Франківську область виділено 3254000,00грн. Ці кошти найближчим часом надійдуть на казначейський рахунок регіонального управління.

Задля прискорення процесу освоєння коштів, пропонуємо Вам заздалегідь ознайомитися зі змінами в Порядку, ознайомитися з пакетом документів, який вам необхідно буде подати разом з заявою про надання державної підтримки (п.11 порядку), знайти об’єкт, що відповідає умовам п.8 Порядку, отримати від Забудовника гарантійний лист із переліком документів. 

 Звертаємо увагу що громадяни самостійно обирають об’єкт в новобудові, з врахуванням наступних критеріїв: строк будівництва об’єкта не перевищує 12 місяців з моменту підписання договору про придбання, вартість квадратного метра в об’єкті не повинна перевищувати граничну вартість 1 кв. м. доступного житла визначену п.5 Порядку (а саме: для м. Івано-Франківськ гранична вартість 1 кв. м.  становить 15051,00грн.), наявність дозвільних документів на виконання будівельних робіт та права на земельну ділянку у Забудовника, не порушено провадження у справі про банкрутство Забудовника.

 

Як тільки кошти фінансової підтримки будуть на рахунку регіонального управління, нами буде розпочато роботу по освоєнню цих коштів. Відповідно з моменту розміщення оголошення на офіційному сайті регіонального управління, у кандидатів буде лише 10 календарних днів, з дати розміщення оголошення, для подачі заяви про надання державної підтримки та повного пакету документів. У разі, не подання документів у зазначений термін, державна підтримка буде надана іншим громадянам із списку кандидатів.