ЦІЛІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ООН – ШЛЯХ ДО ПОБУДОВИ СУЧАСНОЇ КОМФОРТНОЇ ДЕРЖАВИ

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву співпрацює з інституціями Організації Об’єднаних Націй в напрямку впровадження в Україні Цілей сталого розвитку ООН.

6336Цілі сталого розвитку на період до 2030 року – це керівництво до дій для країн світу, спрямоване на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для людей.

До сфери компетенції Держмолодьжитла як інструмента державної житлової політики належить участь у роботі над досягненням Україною Цілі 11 «Сталий розвиток міст і громад», зокрема, визначеного Національною доповіддю «Цілі сталого розвитку – Україна» завдання 11.1 – забезпечити доступність житла. Окрім практичної реалізації житлових програм, Фонд є співорганізатором низки міжнародних заходів, під час яких обговорювалася згадана тематика.

Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний входить до складу Міжвідомчої робочої групи з питань координації процесів імплементації та забезпечення моніторингу Цілей сталого розвитку в Україні. Ця робота має сприяти розробці і реалізації сучасних житлових програм як сталого механізму забезпечення житлом громадян України.

Іншим важливим напрямом роботи Державного фонду протягом останнього п’ятиріччя є активна співпраця з органами місцевого самоврядування, зокрема, спільне створення та реалізація житлових програм.

У розвиток цієї співпраці пропонуємо представникам місцевого самоврядування ознайомитися з умовами участі у програмі лідерства в галузі сталого розвитку – локалізації Цілей сталого розвитку (ЦСР) в країнах Східного Партнерства Європейського Союзу. Програму розроблено Шведським незалежним аналітичним центром Global Utmaning за підтримки Шведського інституту у співпраці з представництвами ПРООН в Україні, Білорусі та Грузії.

Більше інформації за посиланням: https://www.auc.org.ua/novyna/amu-zaproshuye-doluchytysya-do-programy-liderstva-u-sferi-stalogo-rozvytku-lokalizaciya-ciley